14. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tiramisu s ovocem je osvěžující italský dezert, který vám zaručeně zvedne náladu. Tento lahodný dezert kombinuje klasickou vrstvenou strukturu s chuťovou explozí dozrávajícího ovoce. Základem pro tento recept je kombinace kávového likéru, mascarpone sýru a čerstvého ovoce, jako jsou jahody, maliny nebo borůvky. Tento dokonalý tiramisu je harmonií sladkého, kávového a ovocného, která vás jednoduše dostane. Vychutnejte si tento svůdný italský dezert s lehkou a ovocnou příchutí, která vám okoření vaše papilky. Připravte si tuto výjimečnou pochoutku, která si získá srdce každého milovníka sladkého.
Tiramisu s ovocem
Suroviny:
- 500 g mascarpone
- 250 g kávových sušenek (ladyfingers)
- 3 vejce
- 100 g cukru
- 250 ml silného espresso
- 2 lžíce kakaa
- 250 g čerstvého ovoce (např. jahody, maliny nebo borůvky)
Postup:
- Oddělit žloutky od bílků.
- V míse smíchat žloutky s cukrem, dokud nevznikne světlá pěna.
- Přidat mascarpone a důkladně promíchat, dokud nevznikne hladká směs.
- V další míse vyšlehat bílky z vejcových bílků do tuhého.
- Přidat vyšlehané bílky k připravené směsi mascarpone a opatrně promíchat lžící, až se vše spojí.
- V hluboké míse nebo nádobě si připravit silné espresso.
- V každém skleničce nebo zapékací formě namáčet sušenky v espressu a pokládat je na dno.
- Přidat vrstvu směsi mascarpone a na ni posypat část ovoce.
- Pokračovat ve vrstvení sušenek namočených v espressu, směsi mascarpone a ovoce, dokud nevyužijete všechny suroviny.
- Poslední vrstvu tvoří směs mascarpone a na ni posypat vrstvu kakaa.
- Nechat tiramisu odležet v lednici minimálně 4 hodiny, nejlépe však přes noc.
- Před podáváním můžete tiramisu ozdobit čerstvým ovocem nebo posypat kakao.