14. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Tiramisu s ovocem.
zdroj: Recepty 24/7

Tiramisu ⁤s ovocem je osvěžující italský dezert, který vám zaručeně zvedne náladu. Tento lahodný dezert kombinuje klasickou vrstvenou strukturu s chuťovou explozí dozrávajícího ovoce. Základem⁢ pro tento recept je kombinace kávového ⁣likéru, mascarpone sýru a ‌čerstvého​ ovoce, jako jsou jahody, ⁣maliny nebo ​borůvky. Tento dokonalý tiramisu ‍je harmonií sladkého, kávového⁤ a ovocného, ⁤která vás jednoduše ⁢dostane. Vychutnejte⁢ si tento svůdný italský dezert s‍ lehkou a ovocnou ‍příchutí, která vám ‌okoření vaše ‍papilky. Připravte‌ si tuto ⁣výjimečnou pochoutku, která si získá srdce​ každého⁤ milovníka sladkého. ⁤

Tiramisu s ovocem

Suroviny:

  • 500 g mascarpone
  • 250 g kávových sušenek⁤ (ladyfingers)
  • 3 vejce
  • 100⁢ g cukru
  • 250 ml silného⁢ espresso
  • 2 lžíce kakaa
  • 250 g čerstvého ovoce (např. jahody, maliny nebo borůvky)

Postup:

  1. Oddělit‍ žloutky od bílků.
  2. V míse smíchat žloutky s ‍cukrem, dokud nevznikne⁢ světlá ⁣pěna.
  3. Přidat mascarpone a důkladně promíchat,‌ dokud nevznikne‍ hladká směs.
  4. V⁤ další míse vyšlehat bílky z vejcových bílků do tuhého.
  5. Přidat vyšlehané bílky k připravené⁢ směsi mascarpone a opatrně‍ promíchat lžící, až se⁣ vše spojí.
  6. V hluboké míse nebo nádobě si připravit silné espresso.
  7. V každém ‍skleničce nebo zapékací formě namáčet ‍sušenky v espressu a pokládat​ je na dno.
  8. Přidat​ vrstvu směsi mascarpone ‌a na ni posypat část ovoce.
  9. Pokračovat⁢ ve vrstvení sušenek namočených v‍ espressu, směsi mascarpone a ovoce, dokud nevyužijete všechny suroviny.
  10. Poslední ​vrstvu ‍tvoří směs mascarpone​ a na ni posypat vrstvu kakaa.
  11. Nechat tiramisu odležet v lednici minimálně 4 hodiny, nejlépe ⁤však přes‍ noc.
  12. Před ⁣podáváním můžete ⁤tiramisu ozdobit čerstvým ovocem nebo posypat kakao.