1. 11. 2025
Autor: Olga Vařilová
Tiramisu s amarettovými sušenkami
zdroj: Recepty 24/7


Vyzkoušejte ‌náš recept na ‌krémové ⁢tiramisu s amarettovými sušenkami. ‌Proslulý italský dezert‍ s ‍unikátním twistem.Snadné kroky, ingredience a tipy najdete ‍zde.

„Tiramisu“ je světoznámý dezert⁤ z ⁣Itálie, jehož význam doslova znamená „potěš mě“. ​A toto jméno perfektně ⁤odráží, jak dokáže tento dezert potěšit vaše chuťové pohárky! Když to⁣ uděláte správně, poskytuje ⁢dokonalý ⁤mix krémovosti, ⁢hořkosti‍ a sladkosti. Zde je recept ‌na tiramisu ‌s amarettovými sušenkami, ⁢které přidávají další vrstvu textury a lahké ‍hořkosti, která tyto chuťové pohárky opravdu rozptýlí.

Suroviny

  • 3​ velké vejce, ⁤odděleně
  • Lžíce vanilkového‌ extraktu
  • 250g másla
  • 250g sýra mascarpone
  • 3/4 sklenice ⁤bílého cukru
  • 1 sklenice silného espressa ⁢nebo silné černé kávy
  • 2 ​lžíce Amaretta ⁣nebo jiného ​mandlového likéru
  • 200g amarettových sušenek
  • Párčko čokolády na holení
  • Kakao‌ na​ posypání

Postup

  1. Ve středně velké misce vytvořte⁣ směs ​žloutků, vanilkového extraktu, ⁣másla, mascarpone a ⁢poloviny ⁢bílého‍ cukru.‌ Míchejte,dokud není hladké.
  2. Ve druhé‍ misce ušlehejte ⁢bílky,dokud nezačnou‍ tvrdnout. Přidejte zbylý⁤ cukr a pokračujte⁤ v šlehání, dokud se ​nesloučí
  3. Přidejte bílkovou směs do směsi se ‍žloutky a ​zapracujte ji velmi​ jemně, abyste ji ⁢neporušili.‍ Musíte⁣ udržet co ⁤nejvíce vzduchu v bílku,⁢ abyste zajistili, že‌ je váš tiramisu lehký a nadýchaný.
  4. V‍ hluboké ⁤pánvi zmíchejte⁣ kávu a Amaretto. Mírně namočte amarettové sušenky do tohoto‍ roztoku a pak je na dno vaší​ servírovací nádoby.Ujistěte se, že neděláte sušenky příliš ⁢mokré – pouze​ lehké namočení je postačující.
  5. Přidejte polovinu mascarpone ⁤směsi na ⁣vrch sušenek‌ a rovnoměrně ⁢ji roztáhněte. Přidejte⁢ další vrstvu ⁢namočených amarettových sušenek ‍a pokračujte v těchto koblihách, ⁢dokud nevyčerpáte všechny ingredience.
  6. Zakryjte a nechte v ‌lednici odstát‍ alespoň dvě hodiny,nejlépe přes noc. ⁤Tím se ⁤ujistíte, ​že všechny⁢ chutě se propojí‍ a smetana má ⁤čas‍ ztuhnout.
  7. Před‍ podáváním ⁣posypte⁣ vrchol ​hojností kakaa‍ a⁤ nastrouhané čokolády. Podávejte chladné.

tiramisu s amarettovými sušenkami ⁢je ⁣bohatý, krémový a‍ jemně hořký dezert, který ⁢je⁣ ideální‍ pro večírky nebo večeře. Může se zdát, že‌ je příprava trochu náročná, ‌ale s trochou péče a přípravy ​můžete vytvořit něco opravdu‍ speciálního, co potěší všechny vaše⁤ hosty.‌ Ať‍ už jste zkušený kuchař nebo začátečník, tento​ recept​ je ​skvělým způsobem, ⁢jak se pustit do italského vaření. Takže si otevřete lahev vašeho oblíbeného ⁢vína, vytáhněte ‍své nejlepší servírovací misky‍ a ponořte​ se do přípravy tohoto skvělého​ dezertu!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář