
Nechte se unést chuťovou rozmanitostí indické kuchyně. Zahřejte své smysly receptem na autentickou tikka masala s kuřecím masem. Příprava není složitá, stačí sledovat jednotlivé kroky. Připravte si květnovou kořenící směs, jogurt a kvalitní kuřecí maso a můžete začít. Indická kuchyně vás jistě očaruje svou pikantností a výraznými chutěmi. Suroviny
- 600 g kuřecích prsou
- 200 g jogurtu
- 2 lžíce tikka masala koření
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 kousek zázvoru
- 2 chilli papričky
- 400 g rajčat v plechovce
- 200 ml smetany na vaření
- Sůl a pepř dle chuti
- Naftový olej
- Handful of fresh coriander (optional)
Postup
Tady je krok za krokem návod jak připravit lahodnou Tikka masala s kuřecím masem.
Nejprve si připravíme kuřecí maso.Kuřecí prsa si nakrájejte na menší kousky a vložte do misky. Přidejte jogurt a tikka masala koření. Vše důkladně promíchejte,abyste maso obalili. dejte misku do lednice a nechte maso marinovat minimálně hodinu, ideálně ale přes noc.
Poté se pustíme do přípravy omáčky. Na pánvi rozpalte trochu oleje a přidejte nasekanou cibuli, česnek, zázvor a chilli papričky. Tuto směs restujte asi 5 minut nebo dokud cibule nezezlátnou.
Přidejte rajčata z plechovky a pokračujte v restování dalších 5 minut. Nyní můžete omáčku dochutit solí a pepřem dle vlastní chuti. Následně přidejte smetanu na vaření. Snížte teplotu a nechte omáčku na mírném ohni asi 20 minut.
Zatímco se omáčka dusí, vyndejte kuřecí maso z lednice a vložte jej na rozpálenou pánev s trochou oleje. Snažte se ho co nejvíce zhnědnout, aby získalo na chuti. Při osmažování se nebojte přidat trochu soli a pepře.
Když je maso osmažené dozlatova, přidejte ho do pánve s omáčkou. Vše důkladně promíchejte a nechte povařit dalších 10 minut.
Nyní je čas připravit si rýži na podávání. Nejlepší je použít basmati rýži, která se na vaření hodí nejlépe. Rýži si udělejte podle své obvyklé metody – ideálně tak ale, aby zůstala nerozvařená.
Vaše Tikka masala s kuřecím masem už je hotová a připravená k podávání! Servírujte ji nad rýží a posypte čerstvou koriandrovou naťí (pokud máte). Toto jídlo je vynikající příklad toho, jak indická kuchyně může být jednoduchá a chutná zároveň. Doufám, že si přípravu i samotné jídlo užijete!
bon appétit!

