7. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Thajský zeleninový wok s rýží je lahodné exotické jídlo plné chuti a vůně. Vyzkoušejte tento recept a připravte si skvělý pokrm plný zeleniny a dochucený thajskými kořenícími směsmi. Ideální volba pro milovníky thajské kuchyně! Nakrmte své chuťové buňky jedinečným zážitkem.
Suroviny
- 1 veľká mrkva
- 1 červená paprika
- 1 cuketa
- 1 cibuľa
- 1 pór
- 200g hrášku
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice oleja
- Soľ, korenie, mletý koriander
Postup
- Na kocky nakrájame zeleninu (mrkvu, papriku, cuketu, cibuľu, pór).
- Cesnak nakrájame na tenké plátky.
- Na panvici si rozpálime olej a orestujeme cibuľu a cesnak.
- Pridáme zvyšnú zeleninu a hrášok, za stáleho miešania dusíme asi 5 minút.
- Osolíme, okoreníme korením a koriandrom a necháme krátko podusiť.
- Zalejeme sójovou omáčkou a podávame s varenou ryžou.