7. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Thajský zeleninový wok s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Thajský zeleninový wok s rýží je lahodné exotické jídlo plné chuti a vůně. Vyzkoušejte tento recept‌ a připravte si skvělý pokrm plný zeleniny a dochucený thajskými ‍kořenícími směsmi. Ideální volba pro milovníky thajské kuchyně! Nakrmte své chuťové buňky jedinečným zážitkem.

Suroviny

  • 1 veľká‍ mrkva
  • 1 červená paprika
  • 1 cuketa
  • 1 cibuľa
  • 1 pór
  • 200g hrášku
  • 4‌ strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice sójovej ⁤omáčky
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ, korenie, mletý koriander

Postup

  1. Na kocky nakrájame zeleninu (mrkvu, papriku, cuketu, cibuľu, pór).
  2. Cesnak nakrájame na tenké plátky.
  3. Na panvici si rozpálime olej⁤ a orestujeme cibuľu a cesnak.
  4. Pridáme zvyšnú⁣ zeleninu a hrášok, za stáleho miešania ⁣dusíme asi ​5 minút.
  5. Osolíme, okoreníme korením ​a koriandrom a necháme krátko podusiť.
  6. Zalejeme sójovou omáčkou a ​podávame s ‍varenou ryžou.