25. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Thajský zeleninový kari s tofu
zdroj: Recepty 24/7

Thajský zeleninový kari s ⁣tofu ⁤je lahodné a zdravé​ jídlo plné exotických chutí. Naučte se, jak připravit toto lahodné jídlo následujícím jednoduchým receptem. Objevte exotické koření a vyzkoušejte nové chuťové‍ kombinace!

Suroviny:

  • 1 blok ‌tučného tofu, nakrájený na kostky
  • 2 středně velké mrkve, oloupané ⁢a ⁣nakrájené na plátky
  • 1 malá cuketa, nakrájená⁢ na kostičky
  • 1 červená paprika, ⁣nakrájená na proužky
  • 1 cibule, nakrájená na⁢ kostky
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 konzerva kokosového mléka
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1​ lžíce cukru
  • čerstvá⁤ petržel ‌nebo koriandr na ozdobení

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a‌ osmažte tofu dokud není⁤ zlatě hnědé. Vyndejte tofu‍ z pánve a dejte stranou.
  2. V pánvi s‍ olejem osmažte cibuli a česnek ​až do zlatavé barvy.
  3. Přidejte​ kari pastu a vařte minutu, dokud se aroma koření neuvolní.
  4. Přidejte nakrájenou⁣ papriku, mrkev‍ a cuketu a restujte asi 5 minut, dokud zelenina změkne.
  5. Po restování přidejte kokosové mléko, sójovou omáčku a cukr. Nechte vařit asi 10 minut.
  6. Přidejte osmažené tofu‌ do kari omáčky ‌a vařte dalších 5 minut, dokud se všechny chutě‍ spojí.
  7. Před servírováním ⁢ozdobte nasekanou petrželí nebo​ koriandrem. Podávejte s jasmínovou ​rýží ⁣nebo naan ‌chlebem.