25. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Thajský zeleninový kari s tofu je lahodné a zdravé jídlo plné exotických chutí. Naučte se, jak připravit toto lahodné jídlo následujícím jednoduchým receptem. Objevte exotické koření a vyzkoušejte nové chuťové kombinace!
Suroviny:
- 1 blok tučného tofu, nakrájený na kostky
- 2 středně velké mrkve, oloupané a nakrájené na plátky
- 1 malá cuketa, nakrájená na kostičky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 cibule, nakrájená na kostky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 konzerva kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce cukru
- čerstvá petržel nebo koriandr na ozdobení
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte tofu dokud není zlatě hnědé. Vyndejte tofu z pánve a dejte stranou.
- V pánvi s olejem osmažte cibuli a česnek až do zlatavé barvy.
- Přidejte kari pastu a vařte minutu, dokud se aroma koření neuvolní.
- Přidejte nakrájenou papriku, mrkev a cuketu a restujte asi 5 minut, dokud zelenina změkne.
- Po restování přidejte kokosové mléko, sójovou omáčku a cukr. Nechte vařit asi 10 minut.
- Přidejte osmažené tofu do kari omáčky a vařte dalších 5 minut, dokud se všechny chutě spojí.
- Před servírováním ozdobte nasekanou petrželí nebo koriandrem. Podávejte s jasmínovou rýží nebo naan chlebem.