15. 11. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte exotický recept na thajské kuře s citrónovou trávou. Skvělá kombinace chutí, rychlá příprava, jedinečný gurmánský zážitek. Přidejte trochu Thajska do své kuchyně.
Suroviny
- 500g kuřecích prsou bez kůže
- 3 stébla citrónové trávy
- 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 malé červené papriky, nakrájené na tenké plátky
- 3 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce tmavé sojové omáčky
- 1 lžíce světlé sojové omáčky
- ½ lžičky mletého bílého pepře
- 2 lžíce oleje
- 4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- 1 lžíce nasekaných červených chilli papriček
- kousek čerstvého koriandru na ozdobu
Postup
- Nejprve si připravte všechny suroviny. kuřecí prsa nakrájejte na tenké proužky a citrónovou trávu na tenké kolečka.
Cibuli a papriky nakrájejte na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Chilli papričky pokrájejte nadrobno. - Poté si vezměte velkou pánev a na středním ohni rozpalte olej. Přidejte česnek a chilli a orestujte je dozlatova. Poté do pánve přidejte kuřecí prsa a opečte je dozlatova z obou stran. Kuřecí prsa opečte do chvíle, kdy se začnou krásně propečovat a zapečovat.
- Nyní do pánve přidejte citrónovou trávu a orestujte ji zhruba 1 minutu, aby se uvolnily její aromatické silice. Poté přidejte cibuli a papriku a smažte je do chvíle, než zraje.
- Jakmile zraje zelenina, můžete do pánve přidat rybí omáčku, tmavou sojovou omáčku, světlou sojovou omáčku a bílý pepř. Všechny suroviny důkladně promíchejte, takže se omáčky a pepř rovnoměrně rozprostřou po kuřeci a zelenině.
- Kuřecí maso a zeleninu nechte na pánvi ještě pár minut, aby se všechny chutě propojily. Během této doby můžete pravidelně míchat, aby se kuřecí maso a zelenina nepřipálily.
- Thajské kuře je hotové a můžete ho servírovat. Před podáváním ho ještě posypejte nasekaným čerstvým koriandrem. Thajské kuře s citrónovou trávou je vynikající s jasmínovou rýží nebo těstovinami. Buďte si jisti, že se vám tento tradiční thajský recept zalíbí.

