9. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Thajská červená kari omáčka
zdroj: Recepty 24/7

Thajská červená kari omáčka je exotická a ⁢kořeněná omáčka, která dodá vašim ​těstovinám nebo rýži úžasnou⁣ chuť. Naučte se připravit tuto lahodnou omáčku ⁤doma a ⁣rázem si připravte exotické jídlo​ přímo z Thajska!⁢ Sledujte náš recept a staňte⁢ se mistrem thajské kuchyně.

Suroviny

  • 1 cibule
  • 3 ‍stroužky česneku
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 ⁢lžíce sójové omáčky
  • 1 ⁤lžíce cukru
  • 1⁤ lžička citronové trávy
  • 1 chilli paprička
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi ⁤osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný ⁤česnek.
  2. Přidáme kari pastu a orestujeme asi minutu.
  3. Pak zalijeme kokosovým mlékem a​ přivedeme⁣ k varu.
  4. Přilijeme ⁢sójovou omáčku, přidáme cukr, citronovou trávu ⁤a nakrájenou chilli ​papričku.
  5. Povaříme asi 10‌ minut​ nebo dokud omáčka‌ nezhoustne.
  6. Případně ochutíme solí a ‌pepřem⁤ a hotovou omáčku můžeme podávat k vařenému rýži nebo zelenině.