9. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Thajská červená kari omáčka je exotická a kořeněná omáčka, která dodá vašim těstovinám nebo rýži úžasnou chuť. Naučte se připravit tuto lahodnou omáčku doma a rázem si připravte exotické jídlo přímo z Thajska! Sledujte náš recept a staňte se mistrem thajské kuchyně.
Suroviny
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce červené kari pasty
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička citronové trávy
- 1 chilli paprička
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme kari pastu a orestujeme asi minutu.
- Pak zalijeme kokosovým mlékem a přivedeme k varu.
- Přilijeme sójovou omáčku, přidáme cukr, citronovou trávu a nakrájenou chilli papričku.
- Povaříme asi 10 minut nebo dokud omáčka nezhoustne.
- Případně ochutíme solí a pepřem a hotovou omáčku můžeme podávat k vařenému rýži nebo zelenině.