4. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné a jednoduché těstoviny se sójovou omáčkou jsou skvělou volbou pro milovníky asijské kuchyně. Tato rychlá a lahodná večeře je plná bohatého výrazného aroma a jemné slané chuti. Sójová omáčka dodává jídlu hloubku a dokonale se slučuje s těstovinami. Připravit toto jídlo je snadné a rychlé, takže se brzy můžete ponořit do svého oblíbeného asijského soustu přímo z pohodlí vaší kuchyně. Vyzkoušejte tento recept na těstoviny se sójovou omáčkou a překvapte své chuťové buňky něčím novým a vzrušujícím.
Suroviny
- 250 g těstovin
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nasekaná na drobno
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 100 g sójového masa, nakrájeného na menší kousky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička hnědého cukru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 150 ml vody
- sůl a pepř podle chuti
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na sporáku přiveďte osolenou vodu k varu a vařte těstoviny podle pokynů na obalu. Poté je sceďte.
- V pánvi zahřejte olej. Přidejte nasekanou cibuli a rozmačkaný česnek a smažte, dokud neztmavnou.
- Přidejte nakrájené sójové maso a smažte ho dozlatova.
- V míse smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, kukuřičný škrob a vodu. Případně můžete omáčku dochutit solí a pepřem.
- Přidejte směs sosovky do pánve s masem a cibulí. Povařte a nechte omáčku zhoustnout.
- Přidejte vařené těstoviny do omáčky a promíchejte, aby byly těstoviny dobře obalené omáčkou.
- Hojně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Sójové těstoviny podávejte horké.