20. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Těstoviny s pestem
zdroj: Recepty 24/7

⁣Těstoviny s pestem: Jednoduchý a chutný recept na klasické italské jídlo. Kombinace al dente těstovin s aromatickým zeleným pestem plným čerstvé bazalky, olivového‍ oleje, piniových oříšků a česneku. Perfektní volba pro rychlý a‍ zdravý oběd či⁣ večeři. Zkuste tento recept a okusit pravou⁢ chuť Itálie!

Suroviny

  • 300 g těstovin (např. špagety, penne nebo fusilli)
  • 70 g bazalkového ⁤pesta
  • 50 g Parmezánu
  • 50 g piniových oříšků
  • 2 ​stroužky česneku
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl a ⁣čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Na⁢ sporák přiveďte ⁢osolenou vodu k varu a vařte‍ těstoviny podle pokynů na obalu, ‌dokud nejsou al dente.
  2. Mezitím⁢ v malé pánvi osmažte piniové oříšky ​do zlatova a nechte⁤ vychladnout.
  3. V mixéru⁢ smíchejte bazalkové pesto, ⁣olivový olej, Parmezán, česnek a ⁢opečené piniové oříšky. Mixujte, dokud nezískáte hladkou ‍pastu.⁤ Případně ‌dosolte a⁣ opepřete podle chuti.
  4. Uvařené těstoviny sceďte ⁢a přendejte je zpět do hrnce. ⁢Přilijte‌ bazalkové pesto‍ a zamíchejte, aby byly těstoviny dobře obalené.
  5. Poté ‍můžete⁢ přidat ještě pokrájené⁤ cherry rajčátka nebo rozinky, podle⁤ vašeho přání.
  6. Servírujte těstoviny s ⁤pestem hned, pokud možno teplé. Posypte ještě trochou Parmezánu a⁣ ozdobte čerstvou bazalkou.