3. 8. 2025
Autor: Olga Vařilová
Těstoviny Carbonara s parmazánem
zdroj: Recepty 24/7






Připravte si doma lahodné těstoviny Carbonara s parmazánem. Naše podrobný recept vám pomůže krok za krokem. Užijte si chuť autentické italské kuchyně bez nutnosti objednávat v restauraci. originální Carbonara s parmazánem připravená podle tradičního receptu.

Tradiční italský recept na těstoviny Carbonara je jedním z nejsnazších a nejchutnějších receptů na těstoviny, které můžete připravit. Nejlepší na tom je, že si ho můžete užívat jak k obědu, tak k večeři, a to v krátkém čase. Takže pokud přemýšlíte nad tím, co vařit, těstoviny Carbonara s parmazánem jsou jistě skvělou volbou.

Suroviny

Pro přípravu tohoto receptu budete potřebovat následující suroviny:

  • 200 gramů těstovin (nejlépe spaghetti)
  • 150 gramů pancetty (můžete použít i slaninu)
  • 2 velké žloutky
  • 1 velký celý vajec
  • 100 gramů nastrouhaného parmazánu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

Následujte tyto kroky pro přípravu těstovin Carbonara:

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny. pancettu nařežte na malé kostičky, parmazán nastrouhejte a vejce rozklepněte tak, abyste měli samostatně žloutky a jeden celý vajec.
  2. V hrnci osmažte pancettu na olivovém oleji,dokud není dobrá křupavá. To obvykle trvá asi 5 minut.
  3. Mezitím v hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny al dente podle instrukcí na obalu. Slijte je, ale nějakou vodu si schovejte na stranu.
  4. V míse smíchejte žloutky s celým vajíčkem, přidejte nastrouhaný parmazán a do směsi přidejte trochu vody od těstovin.Dobře promíchejte.
  5. Přidejte směs vajíček a parmazánu do pancetty a rychle promíchejte, aby se suroviny spojily a vytvořily krémovou omáčku. Můžete přidat trochu vody od těstovin, pokud je omáčka příliš hustá.
  6. Přidejte uvařené těstoviny a opět dobře promíchejte, aby byly těstoviny dobře pokryté omáčkou.
  7. Podávejte ihned,pokud možno s dosypáním dalšího parmazánu na vrch. Nezapomeňte na čerstvě umletý pepř.

A to je vše! Těstoviny Carbonara s parmazánem jsou hotové a připravené k podávání. Tento recept je velmi jednoduchý a rychlý, takže je ideální pro ty dny, kdy máte chuť na něco dobrého, ale nemáte moc času na vaření.

Pokud jste fanouškem italské kuchyně, tato těstovina je jistě jednou z vámi oblíbených. Můžete si ji vychutnat s kouskem čerstvého chleba a sklenkou vašeho oblíbeného vína. Buon appetito!