4. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Těstoviny carbonara.
zdroj: Recepty 24/7

Těstoviny⁣ carbonara jsou klasickým italským jídlem plným lahodného⁤ smaku a krémovej konzistence. Tato autentická‍ verze těstovin je připravována s vaječným žloutkem, parmazánem, sýrovou omáčkou ⁢a křehkým kouskem ⁢slaniny. S jednoduchými⁢ surovinami, které ‍pravděpodobně už máte ‍ve⁤ své kuchyni, můžete​ připravit ⁤tento bohatý ⁣a ​chutný pokrm během ⁢několika ⁤minut. Vyzkoušejte doma připravit těstoviny ​carbonara⁤ a užívejte⁣ si neodolatelnou kombinaci těstovin⁤ a sýrové omáčky, která jistě potěší ⁢vaše ⁣chuťové pohárky. ‍

Suroviny

  • 250 g těstovin (ideálně špagety nebo fettuccine)
  • 150 ‌g pancetty⁣ nebo slaniny,​ nakrájené ⁢na​ kostičky
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 3‌ žloutky
  • 100 ⁣g parmazánu, ‌nastrouhaného
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl

Postup

  1. Ve⁣ velkém hrnci‌ osolte vodu a přiveďte ⁤ji⁢ k varu. Vložte těstoviny a vařte je podle pokynů⁤ na obalu, dokud nejsou al‌ dente.
  2. Mezitím si připravte omáčku. V hluboké pánvi opečte pancettu nebo slaninu na středně vysoké teplotě, dokud nezezlátne a nezíská lehkou křupavost.
  3. Přidejte rozmačkaný česnek a smažte ho s ⁢pancettou ⁤ještě asi 1⁤ minutu, dokud nezíská‍ výraznou ​vůni.
  4. V​ malé míse smíchejte žloutky s nastrouhaným‍ parmazánem.​ Přidejte‍ špetku soli a čerstvě mletého černého pepře.
  5. Když jsou těstoviny al dente, scedíme⁢ je a přidáme ⁢je do pánve ⁤s pancettou a česnekem. Zamíchejte, aby se těstoviny⁣ a přísady ⁤dobře spojily.
  6. Stáhněte pánvi z ohně⁢ a přidejte směs žloutků a⁤ parmazánu. Rychle zamíchejte, abyste‌ zabránili ⁤vzniku⁣ vaječného pudinku.
  7. Pokud je omáčka příliš‍ hustá, můžete přidat trochu vody z ‌vaření těstovin, abyste dosáhli požadované‌ konzistence.⁢ Podle ‌potřeby ‌osolte ​a ⁤opepřete.
  8. Servírujte okamžitě a posypte dalším parmazánem ‌a čerstvě mletým pepřem.