10. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Tempura zelenina a krevety
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento ⁢recept​ na křupavě smaženou tempuru zeleninu a výtečné krevety. Skvělá kombinace chutí v ⁢křehkém‌ a lahodném těstíčku. Podívejte se na⁢ náš jednoduchý ‍recept a užijte si japonskou kuchyni!

Suroviny

  • 300g zeleniny (např. cuketa, paprika, cibule)
  • 200g‌ krevet
  • 150g hladké mouky
  • 1​ vejce
  • 200ml studené vody
  • sojová omáčka
  • olej na smažení

Postup

  1. Nařežeme zeleninu na menší kousky a krevety očistíme.
  2. V misce smícháme mouku, vejce a studenou​ vodu na hladké těsto.
  3. V ‍hlubokém hrnci rozehřejeme olej na smažení.
  4. Zeleninu a krevety namáčíme do těsta ⁣a vložíme do rozpáleného oleje.
  5. Smažíme do zlatova a vyndáme na ‌papírovou utěrku, aby se nadbytečný olej vsál.
  6. Smažené tempury podáváme s sojovou omáčkou.