10. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na křupavě smaženou tempuru zeleninu a výtečné krevety. Skvělá kombinace chutí v křehkém a lahodném těstíčku. Podívejte se na náš jednoduchý recept a užijte si japonskou kuchyni!
Suroviny
- 300g zeleniny (např. cuketa, paprika, cibule)
- 200g krevet
- 150g hladké mouky
- 1 vejce
- 200ml studené vody
- sojová omáčka
- olej na smažení
Postup
- Nařežeme zeleninu na menší kousky a krevety očistíme.
- V misce smícháme mouku, vejce a studenou vodu na hladké těsto.
- V hlubokém hrnci rozehřejeme olej na smažení.
- Zeleninu a krevety namáčíme do těsta a vložíme do rozpáleného oleje.
- Smažíme do zlatova a vyndáme na papírovou utěrku, aby se nadbytečný olej vsál.
- Smažené tempury podáváme s sojovou omáčkou.