17. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na domácí tempuru zeleninu. Kouzelná kombinace jemně vykapaných kousků zeleniny v křupavém a lehkém těstíčku. Naučte se, jak připravit tento japonský pokrm krok za krokem a oslovte své chuťové buňky.
Suroviny
- 300 g zeleniny na tempuru (například mrkev, cuketa, paprika, čekanka)
- 100 g hladké mouky
- 1 vejce
- 200 ml ledové vody
- olej na smažení
- sůl
Postup
- Nařežte zeleninu na tenké plátky nebo proužky.
- V míse si smíchejte mouku, vejce, ledovou vodu a špetku soli. Vznikne vám tekuté těsto.
- Zahřejte olej v hrnci nebo fritéze na teplotu kolem 180°C.
- Zeleninu ponorujte do těsta a opatrně ji vkládejte do horkého oleje.
- Smažte zeleninu po menších dávkách, aby se tempura neslepila.
- Smažte tempuru dozlatova z obou stran, asi 2-3 minuty.
- Vyjměte tempuru z oleje a nechte ji okapat na kuchyňském papíru.
- Pokud chcete mít tempuru křehčí, můžete ji ještě na chvíli dát do vyhřáté trouby na 120°C.
- Podávejte teplou tempuru jako přílohu nebo samostatné jídlo s omáčkou na dip.