17. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Tempura zelenina.
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na domácí tempuru ‌zeleninu. Kouzelná ‌kombinace jemně vykapaných kousků zeleniny v křupavém a lehkém těstíčku. Naučte se, jak připravit tento⁢ japonský pokrm krok za‌ krokem a oslovte⁢ své chuťové buňky. ⁤

Suroviny

  • 300 g​ zeleniny na tempuru​ (například mrkev, cuketa, paprika, čekanka)
  • 100​ g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 200 ml ledové‌ vody
  • olej na smažení
  • sůl

Postup

  1. Nařežte zeleninu na tenké plátky nebo proužky.
  2. V míse⁢ si smíchejte mouku, vejce, ledovou vodu a špetku soli.‌ Vznikne vám tekuté těsto.
  3. Zahřejte olej v⁤ hrnci nebo fritéze na teplotu kolem 180°C.
  4. Zeleninu ponorujte ‍do těsta a opatrně ji‌ vkládejte do horkého oleje.
  5. Smažte zeleninu po ‌menších dávkách, aby se tempura neslepila.
  6. Smažte tempuru dozlatova⁣ z obou⁤ stran, asi ⁢2-3 minuty.
  7. Vyjměte ​tempuru z ‌oleje a nechte ji okapat na kuchyňském papíru.
  8. Pokud chcete ‍mít tempuru křehčí, můžete ⁤ji ​ještě na chvíli dát do vyhřáté trouby na 120°C.
  9. Podávejte teplou ⁣tempuru jako přílohu ‍nebo samostatné jídlo ​s omáčkou ⁣na dip.