26. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte dokonalý recept na tempuru zeleninu, jste na správném místě! Naše chutná a křupavá tempura vám nabídne lahodnou kombinaci různých zelenin obalovaných v lehkém a vzdušném těstíčku. S tímto receptem se naučíte, jak připravit dokonalou tempuru doma. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užívejte si japonskou kuchyni přímo ve vašem vlastním kuchyňském ráji.
Tempura zelenina
Suroviny:
- 200 g hladké mouky
- 1 vejce
- 200 ml studené vody
- sůl podle chuti
- zelenina dle vlastního výběru (např. cukety, papriky, mrkev, cibule)
- olej na smažení
Postup:
- Nejprve si připravíme tempura těsto. Ve velké míse smícháme mouku a sůl.
- Ve středu vytvoříme důlek a rozklepneme do něho vejce.
- Po malých porcích přidáváme studenou vodu a promícháváme, dokud nezískáme hladké a tekuté těsto bez hrudek.
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky nebo proužky.
- V hrnci zahřejeme olej na střední teplotu.
- Každý kousek zeleniny ponoříme do tempura těsta a opatrně vložíme do vroucího oleje.
- Smažíme z obou stran do zlatova, dokud tempura nevykysne a nezezlátne.
- Vyskládáme smaženou zeleninu na papírový ubrousek, aby se zbavila přebytečného oleje.
- Hotovou tempuru můžeme podávat hned, nejlépe s omáčkou na dip.