8. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Tempura z mořských plodů
zdroj: Recepty 24/7

⁢Vyzkoušejte recept na lahodnou tempuru‍ z​ mořských plodů ‌doma! Křupavý obal z ⁢těsta ⁢a ​lahodné‌ mořské plody spojené dohromady v jednom chutném pokrmu. S tímto ‍receptem ⁢uděláte ‌radost nejen⁢ sobě, ale ‌i svým blízkým. Nenechte‍ si ⁤ujít tuto chuťovou lahůdku!

Suroviny

  • 400‍ g mořských plodů ⁢(krevety, calamari, chobotnice)
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 šálek kukuřičné mouky
  • 1⁣ lžíce prášku do pečiva
  • 1 šálek‍ ledové ‌vody
  • sůl a pepř podle⁣ chuti
  • olej⁢ na smažení

Postup

  1. Mořské plody očistíme a osušíme papírovým kuchyňským ⁣utěrkem.
  2. V ⁢misce ‌smícháme hladkou mouku, kukuřičnou mouku, prášek do pečiva, sůl‌ a pepř.
  3. Postupně přilijeme ledovou vodu a promícháme ⁤na⁣ hladké těsto.
  4. Plody ponoříme ⁢do ⁢těsta a vložíme do rozpáleného oleje na smažení.
  5. Smažíme do⁣ zlatova ⁤a poté vyndáme na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.
  6. Podáváme s dipem podle chuti. Dobrou chuť!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *