8. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodnou tempuru z mořských plodů doma! Křupavý obal z těsta a lahodné mořské plody spojené dohromady v jednom chutném pokrmu. S tímto receptem uděláte radost nejen sobě, ale i svým blízkým. Nenechte si ujít tuto chuťovou lahůdku!
Suroviny
- 400 g mořských plodů (krevety, calamari, chobotnice)
- 1 šálek hladké mouky
- 1 šálek kukuřičné mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 1 šálek ledové vody
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Mořské plody očistíme a osušíme papírovým kuchyňským utěrkem.
- V misce smícháme hladkou mouku, kukuřičnou mouku, prášek do pečiva, sůl a pepř.
- Postupně přilijeme ledovou vodu a promícháme na hladké těsto.
- Plody ponoříme do těsta a vložíme do rozpáleného oleje na smažení.
- Smažíme do zlatova a poté vyndáme na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Podáváme s dipem podle chuti. Dobrou chuť!

