15. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Závratná kombinace hříbků a krevet ve skvělé tempuře. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést chutí jemně smažených plátků hříbků a křupavých krevet. Jemně kořeněná a křehká chuť, která vám rozhodně zvedne náladu!
Suroviny
- 200g hříbků
- 200g krevet
- 1 šálek hladké mouky
- 1 šálek studené vody
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na začátku si připravte hříbky a krevety. Hříbky očistěte a nakrájejte na menší kousky. Krevety očistěte a zbavte je střeva.
- V misce smíchejte hladkou mouku, studenou vodu, sůl a pepř, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
- Do připraveného těsta ponořte kousky hříbků a krevet a vložte je do rozpáleného oleje na smažení.
- Smažte je dozlatova, poté je vyndejte na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Hotové tempuru podávejte s omáčkou podle chuti a můžete ozdobit limetkou nebo petrželkou.