5. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný a křupavý recept na tempuru s krevetami a omáčkou. Naučte se připravit ty nejlepší tempura krevety doma a dopřejte si autentickou japonskou chuť a kvalitu. Sledujte jednoduchý postup a užijte si úžasnou kombinaci měkkého masa krevet, obalovaného v chutné křupavosti. Omáčka k receptu přidává pikantní a sladkou chuť, která perfektně doplňuje chuť tempury. Nechte se inspirovat a vytvořte si lahodnou večeři plnou exotických chutí.
Suroviny
- 16 krevet
- 150 g hladké mouky
- 1 vejce
- 150 ml perlivé vody
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup
- Krevety oloupejte, nechte jim ocas a odstraňte střeva.
- V misce smíchejte mouku, vejce a perlivou vodu dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.
- Přidejte sůl a pepř dle chuti a promíchejte těsto.
- V hlubokém hrnci zahřejte olej na střední teplotu.
- Ponořte krevety do těsta, aby byly celé pokryté a vložte je do rozehřátého oleje.
- Smazte krevety z obou stran do zlatova až hněda, asi 2-3 minuty.
- Vyjměte smažené krevety a nechte je okapat na papírovém ubrousku.
- Podávejte s omáčkou podle vlastního výběru, například s ponzu omáčkou nebo chutnou chilli omáčkou.