26. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné japonské tempuru krevety s čerstvým zeleninovým dipem, který Vám jistě zvedne náladu. Tento recept je snadný a rychlý na přípravu a jistě potěší vaše chuťové buňky. Krevety jsou křupavé a chutné a dip z čerstvé zeleniny dodá jídlu osvěžující nádech. Nezapomeňte na kvalitní ingredience pro skvělý výsledek!
Suroviny
- 250g krevet
- 100g hladké mouky
- 1 vejce
- 100ml studené vody
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Oloupejte krevety, odstraňte střeva a nechte je dobře okapat.
- V misce smíchejte mouku, vejce, vodu, sůl a pepř dohladka těsta.
- Potom vložte krevety do těsta a smažte je v horkém oleji, dokud nejsou zlatavě hnědé.
- Na servírovací misce připravte zeleninový dip: nakrájejte čerstvou zeleninu (např. mrkev, celer, paprika) na nudličky a podávejte s krevetami jako dip.