11. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chcete si vychutnat lahodné a křupavé tempura krevety? Máme pro vás ten správný recept! Sledujte naše jednoduché kroky a připravte si perfektní jídlo, které vás okouzlí. Tempura krevety jsou oblíbeným japonským jídlem, které si zamilujete. S pomocí našich tipů si připravíte křehkou a chuťově bohatou kůrku, která obalí šťavnaté a plné chuti krevety. Všechny potřebné suroviny najdete snadno v obchodě a s naším návodem si poradíte i jako začátečníci. Nezapomeňte podávat s omáčkou a japonským rýží, abyste si plně vychutnali tuto exotickou specialitu. Užijte si jedinečný zážitek při přípravě a konzumaci tempura krevet!
Tempura krevety
Suroviny
- 250 g velkých krevet bez krunýře
- 150 g hlavní mouky
- 2 vejce
- 200 ml ledové vody
- 1 l oleje na smažení
- sůl podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte ingredience. Krevety oloupejte, ale nechte chvosty, které jsou dekorativní. V míse smíchejte mouku s vajíčky a postupně přidávejte ledovou vodu za stálého míchání. Těsto musí být řídké a lehké.
- V hlubokém hrnci nebo wok na středně silném ohni zahřejte olej. Teplotu oleje můžete otestovat malou kapkou těsta – pokud se okolo kapky objeví bublinky a těsto okamžitě zpění, je olej dostatečně vyhřátý.
- Krevety namočte do těsta a opatrně dejte do rozpáleného oleje. Smažte je z obou stran dozlatova, což by mělo trvat zhruba 2-3 minuty. Pokud je vaše nádoba na smažení menší, smažte je po částech, abyste se vyhnuli přelití oleje.
- Po smažení krevety vyjměte a dejte na papírový ubrousek, který zbaví přebytečného oleje.
- Servírujte ještě teplé a podávejte s omáčkou dle vašeho výběru.