25. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokuste se připravit lahodné japonské tempuru krevetky s rýží doma s tímto jednoduchým receptem. Křupavé a chutné krevetky ve lehkém těstíčku jsou skvělým pokrmem pro každou příležitost. Sledujte návod a během chvíle si můžete vychutnat tento lahodný pokrm plný exotických chutí.
Suroviny:
- 200g krevetek
- 100g tempurové mouky
- 1 šálek vařené jasmínové rýže
- olej na smažení
- sojová omáčka
Postup:
- Nejprve si připravíme tempurovou směs podle návodu na obalu tempurové mouky.
- Krevetky očistíme a osušíme papírovým ubrouskem.
- Krevetky ponoříme do tempurové směsi a opatrně je smažíme do zlatova v horkém oleji.
- V menší pánvi si připravíme rýži podle návodu na obalu.
- Hotové tempura krevetky servírujeme s rýží a sojovou omáčkou.