3. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné japonské jídlo, tempuru krevet servírované s lehkou a křupavou rýží. Tento recept je snadno připravitelný a určitě potěší vaše chuťové buňky! Naše verze tempury krevet je plná chuti a jistě vás okouzlí svým křupavým těstem. Připravte si toto exotické jídlo doma a užijte si skvělou kombinaci krevet a rýže!
Suroviny
- 200 g krevet
- 100 g hrubé rýže
- 100 g hladké mouky
- 1 vejce
- 120 ml studené vody
- Soľ a korenie podľa chuti
- Rastlinný olej na vyprážanie
Postup
- Umyte krevety, očistite ich a osušte papierovou utierkou.
- Na hotovanie tempury si pripravte hrubú rýžu, ktorú uvaríte podľa návodu na obale.
- V miske zmiešajte hladkú múku, vajce, studenú vodu, soľ a korenie. Vzniknutú cesto má byť hladké a tekuté.
- Vložte krevety do cesta a dávajte ich do horkého oleja. Vyprážajte 2-3 minúty na každej strane, kým nepozbierajú zlatistú farbu.
- Krevety vyberte z oleja a nechajte ich odkvapkať na kuchynskej utierke.
- S tempurou podávajte vychladenú hrubú rýžu a zdobte čerstvou petržlenovou vňatkou.