3. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Tempura krevet s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné japonské jídlo, ​tempuru krevet servírované s lehkou a křupavou rýží. ⁣Tento recept je snadno připravitelný a určitě potěší vaše​ chuťové buňky! Naše verze tempury krevet je plná ⁤chuti⁤ a jistě vás okouzlí svým křupavým těstem. ​Připravte si ⁢toto exotické jídlo doma a⁢ užijte si ‌skvělou ​kombinaci ‌krevet​ a rýže!

Suroviny

  • 200 g krevet
  • 100‌ g⁤ hrubé ‍rýže
  • 100 g⁣ hladké mouky
  • 1 vejce
  • 120 ml⁣ studené vody
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Rastlinný olej na vyprážanie

Postup

  1. Umyte krevety, očistite​ ich⁣ a osušte ‌papierovou ⁤utierkou.
  2. Na‍ hotovanie‌ tempury si pripravte hrubú rýžu, ktorú⁣ uvaríte podľa návodu⁤ na obale.
  3. V miske ⁤zmiešajte hladkú múku, vajce, studenú vodu, soľ a korenie. Vzniknutú ‌cesto ⁣má ‍byť hladké a tekuté.
  4. Vložte krevety do cesta a dávajte ​ich ​do horkého oleja. Vyprážajte 2-3 minúty na každej strane, kým ​nepozbierajú zlatistú farbu.
  5. Krevety⁢ vyberte z oleja ‌a nechajte⁣ ich ‍odkvapkať na‍ kuchynskej utierke.
  6. S​ tempurou podávajte vychladenú ⁣hrubú ‍rýžu a ​zdobte čerstvou petržlenovou​ vňatkou.