17. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Tempura
zdroj: Recepty 24/7

Tempura je křupavá japonská specialita, která si získala ⁤srdce mnoha gurmánů. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit tempuru doma. S jemným těstem a čerstvým potravinovým⁣ obalem ‍nabízí tempura nezapomenutelnou⁤ chuťovou ⁤kombinaci. Sledujte náš jednoduchý postup a vychutnejte ⁣si lahodnou a křupavou ⁣tempuru​ připravenou ve vlastní kuchyni.

Suroviny

  • 150 ⁣g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 špetka soli
  • 100-150 ml studené vody
  • 500 g zeleniny (např. ​cibule, paprika, ​cuketa,‍ brokolice)
  • 500 g mořských plodů (např. krevety, kalmar, rybí filety)
  • olej na smažení

Postup

  1. Ve ‍velké míse smíchejte⁢ mouku, vejce a ‍sůl.
  2. Přidejte studenou vodu postupně,⁤ dokud ‌nedosáhnete konzistence polotekutého těsta.
  3. Zeleninu a mořské plody nakrájejte na menší kousky.
  4. V hrnci zahřejte dostatek oleje, aby potopil kousky zeleniny a mořské plody.
  5. Ponořte kousky zeleniny nebo ​mořských plodů⁢ do těsta a opatrně vložte⁣ do horkého oleje.
  6. Smažte tempuru asi ⁢2-3 minuty nebo‍ dokud nejsou křupavé a zlatavé.
  7. Vyjměte tempuru z oleje a⁢ nechte ji okapat ‌na papírovém ubrousku.
  8. Servírujte ihned s omáčkou soja nebo ⁣sladkokyselou‌ omáčkou.