Vyzkoušejte tento lahodný recept na telecí játra s cibulí a omáčkou. Jedinečná kombinace jemně upečených jater s karamelizovanou cibulí a bohatou omáčkou vás rozhodně nadchne. Skvělá volba pro milovníky jater a chuťových kombinací! Sledujte náš recept a připravte si tento lahodný pokrm v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny:
- 500 g telecích jater
- 2 cibule
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 400 ml vývaru
- sůl, pepř, majoránka
Postup:
- Játra očistíme, nakrájíme na plátky a osolíme
- Cibuli nakrájíme na drobné kousky a osmahneme na rozehřátém másle
- Přidáme játra a orestujeme dozlatova
- Přidáme hladkou mouku a za stálého míchání zprudka orestujeme
- Postupně zalijeme vývarem tak, aby omáčka měla správnou konzistenci
- Přidáme majoránku, pepř a dochutíme solí
- Podáváme s vařenými brambory nebo pečivem