17. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Tandoori kuřecí kůže
zdroj: Recepty 24/7

Tandoori kuřecí kůže⁢ – ⁤Chtěli byste vyzkoušet něco opravdu⁤ výjimečného? Zkuste‌ si připravit náš recept⁤ na ⁣tandoori kuřecí kůži! Tento ⁢tradiční indický pokrm je plný‍ exotických chutí a rozpouští se na jazyku. Za použití ⁢aromatických ‌koření a jogurtové ⁢marinády ‍vytváříme dokonalou kombinaci, která vás přenese do⁢ vzdálených krajin Indie. Vychutnejte si⁣ křupavou⁢ kůži a jemné ⁢maso, které se krájí jako máslo. S naším‍ podrobným receptem se stanete​ skutečným kuchařem ‍indické kuchyně a ‍ohromíte své hosty. Dejte si dohromady⁤ přísady, postavte se ke⁤ svému grilu ⁣a dejte se do práce!

Suroviny

  • 4 ks kuřecích⁢ kůžiček (stehenní část)
  • 2 lžíce jogurtu
  • 1 lžíce tandoori koření
  • 1 ⁢lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce oleje
  • 1 čajová‍ lžička mletého​ česneku
  • 1 čajová lžička mletého ⁢zázvoru
  • 1⁤ čajová lžička mletého koriandru
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky mletého‍ kmínu
  • Čerstvá petrželka nebo koriandr (na ozdobu)

Postup

  1. Na začátku si připravíme marinádu. Do​ mísy smícháme jogurt, tandoori koření, citronovou​ šťávu, olej, ⁣mletý česnek, mletý zázvor, mletý koriandr, sůl a kmín.
  2. Přidáme ‍kuřecí kůžičky do marinády a dobře je⁤ promícháme, aby byly ⁣všude⁢ potaženy‍ marinádou. Směs necháme odležet v​ lednici minimálně‍ na 1 hodinu, ⁣ideálně‍ ale přes noc.
  3. Kuřecí kůžičky vyndáme z lednice a necháme je zahřát ‌na pokojovou​ teplotu.
  4. Na pánvi rozehřejeme trochu ​oleje a pečlivě vyklopíme kuřecí kůžičky z marinády. Pečeme na středním ohni⁢ z obou stran dozlatova‍ až křupavé.
  5. Hotové kuřecí kůže ⁢posypeme čerstvou ⁤petrželkou nebo koriandrem a podáváme jako ⁢předkrm⁢ nebo ⁢součást hlavního jídla.