17. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tandoori kuřecí kůže – Chtěli byste vyzkoušet něco opravdu výjimečného? Zkuste si připravit náš recept na tandoori kuřecí kůži! Tento tradiční indický pokrm je plný exotických chutí a rozpouští se na jazyku. Za použití aromatických koření a jogurtové marinády vytváříme dokonalou kombinaci, která vás přenese do vzdálených krajin Indie. Vychutnejte si křupavou kůži a jemné maso, které se krájí jako máslo. S naším podrobným receptem se stanete skutečným kuchařem indické kuchyně a ohromíte své hosty. Dejte si dohromady přísady, postavte se ke svému grilu a dejte se do práce!
Suroviny
- 4 ks kuřecích kůžiček (stehenní část)
- 2 lžíce jogurtu
- 1 lžíce tandoori koření
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce oleje
- 1 čajová lžička mletého česneku
- 1 čajová lžička mletého zázvoru
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
- Čerstvá petrželka nebo koriandr (na ozdobu)
Postup
- Na začátku si připravíme marinádu. Do mísy smícháme jogurt, tandoori koření, citronovou šťávu, olej, mletý česnek, mletý zázvor, mletý koriandr, sůl a kmín.
- Přidáme kuřecí kůžičky do marinády a dobře je promícháme, aby byly všude potaženy marinádou. Směs necháme odležet v lednici minimálně na 1 hodinu, ideálně ale přes noc.
- Kuřecí kůžičky vyndáme z lednice a necháme je zahřát na pokojovou teplotu.
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a pečlivě vyklopíme kuřecí kůžičky z marinády. Pečeme na středním ohni z obou stran dozlatova až křupavé.
- Hotové kuřecí kůže posypeme čerstvou petrželkou nebo koriandrem a podáváme jako předkrm nebo součást hlavního jídla.