7. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tandoori kuře je tradiční indické jídlo plné exotických chutí a koření. Tento recept vám ukáže, jak připravit výjimečně chutné tandoori kuře i doma. S využitím speciální tandoori pasty a marinace v jogurtu, se kuřecí maso stává neuvěřitelně měkké a plné lahodných indických bylin a koření. Tento recept je perfektní pro milovníky pikantních a aromatických jídel plných exotických chutí.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 200 ml tandoori marinády
- 150 ml řeckého jogurtu
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mleté papriky
- 2 stroužky česneku (nastrouhané)
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Do velké mísy smíchejte tandoori marinádu, jogurt, limetkovou šťávu, koriandr, kmín, papriku, česnek, sůl a pepř.
- Přidejte kuřecí prsa do marinády a dobře je obalte, aby byla marináda rovnoměrně rozložena. Nechte marinovat nejlépe přes noc v lednici, nebo alespoň minimálně 2 hodiny.
- Před grilováním nechte kuře získat pokojovou teplotu. Gril rozpálte na střední teplotu.
- Grilujte kuře po obou stranách asi 6-8 minut, dokud není plně upečené a šťavnaté.
- Podávejte s rýží nebo naan chlebem a ozdobte čerstvou nasekanou koriandrovou petrželkou.