3. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tagliatelle s pestem a cherry rajčátky: Jemná a chuťově vyvážená kombinace tagliatelle, čerstvého pesta a sladce kyselých cherry rajčátek. Tento italský recept je ideálním způsobem, jak si vychutnat skvělé chutě letních ingrediencí. Nechte se unést jemností tagliatelle a pořiďte si kousek Itálie přímo do svého domova.
Suroviny
- 250g tagliatelle
- 2 hrsti čerstvé bazalky
- 40g parmezánu
- 50g piniových oříšků
- 3 stroužky česneku
- 100ml olivového oleje
- 250g cherry rajčátek
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na plotýnce přiveďte vodu k varu a přidejte sůl. Přidejte tagliatelle a vařte podle instrukcí na obalu, dokud nejsou al dente.
- Mezitím si připravte pesto. V mixéru rozmixujte bazalku, parmezán, piniové oříšky, česnek a olivový olej, dokud nevznikne hladká pasta. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Rajčátka umyjte a rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny. Pokud preferujete rajčátka opečená, můžete je předem krátce opečené v troubě.
- Hotové tagliatelle sceďte a vraťte zpět do hrnce. Přidejte pesto a promíchejte, aby se těstoviny rovnoměrně obalily.
- Přidejte cherry rajčátka a jemně promíchejte.
- Podávejte okamžitě a případně posypeme parmezánem.