30. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tagliatelle s pestem jsou tradiční italské jídlo plné lahodných chutí. Tento recept vám ukáže, jak si připravit tenké plátky těstovin al dente, které jsou sladce spojeny s výrazným a aromatickým pestem. Budete potřebovat čerstvé bazalkové listy, olivový olej, piniové oříšky, stroužek česneku, parmazán a sůl. Sledujte náš jednoduchý postup a za chvilku si můžete vychutnat dokonalou kombinaci těstovin s pestem.
Suroviny
- 300g tagliatelle
- 60g bazalkového pesta
- 40g nasekaných oliv
- 30g strouhaného parmazánu
- 1 stroužek česneku (nasekaný)
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte tagliatelle a vařte podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.
- Mezitím si připravte omáčku: V malé misce smíchejte bazalkový pesto, olivový olej, nasekaný česnek, nasekané olivy, sůl a pepř.
- Když jsou tagliatelle hotové, scedíme je a přendáme je do mísy.
- Přilijte připravenou omáčku nad tagliatelle a důkladně promíchejte, aby byly nudle pokryté omáčkou.
- Na závěr posypte strouhaným parmazánem a podávejte ihned.