4. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Tagliatelle s lososem a brokolicí
zdroj: Recepty 24/7

Tagliatelle s lososem ⁤a brokolicí je⁤ dokonale vyvážené jídlo plné čerstvých a lahodných ingrediencí. Tato italská specialita spojuje jemné a hebké těstoviny s kousky oslizlého lososa a ‍křupavou brokolicí.⁤ Recept je nejen chutný,⁤ ale také zdravý, díky obsahu omega-3 mastných kyselin z lososa a vitamínů a minerálů z brokolice.​ Snažíte se o vyváženou‍ stravu plnou lahodných chutí? Tagliatelle s lososem a brokolicí je ideální volbou.

Suroviny:

  • 250 g tagliatelle ‍(světlé široké nudle)
  • 200 g lososa ⁤(filet bez ​kůže)
  • 1 brokolice
  • 2 stroužky ​česneku
  • 100 g smetany ke šlehání
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup:

  1. Tagliatelle uvařte‍ ve vroucí ‍osolené vodě podle návodu zabaleno na obalu. Po uvaření je sceďte.
  2. Brokolici​ očistěte a rozdělte na květů. ⁤Vařte ji ve vroucí osolené vodě asi 5 minut, dokud nezměkne,​ a poté sceďte.
  3. Na rozpáleném olivovém oleji osmažte ‍na drobno nakrájený česnek. Přidejte lososa nakrájeného na menší kousky a⁢ krátce smažte, dokud​ losos nezezlatí.
  4. Přidejte brokolici a ‍smetanu ke šlehání. ⁤Ochutnejte solí a pepřem a nechte prohřát. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete⁢ přidat trochu vody⁢ z⁢ vaření těstovin.
  5. Tagliatelle smíchejte s omáčkou s⁢ lososem a brokolicí. Podávejte teplé.