29. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Máte chuť na lahodné jídlo? Vyzkoušejte náš recept na Tagliatelle s lososem. Kombinace jemných tagliatelle, čerstvého lososa a lahodné omáčky vás nadchne. Tento jednoduchý recept je ideální pro večeři či speciální příležitosti. Připravte si ho dnes a užijte si skvělou chuť!
Suroviny
- 250g tagliatelle
- 200g filet z lososa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml smetany ke šlehání
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý petržel na ozdobu
Postup
- Tagliatelle uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Opatrně je sceďte a nechte stranou.
- Cibuli a česnek jemně nadrobno nakrájejte. Lososa nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova. Přidejte česnek a smažte ho dalších 30 sekund.
- Přidejte nakrájený losos a dejte ho opéct z každé strany asi 3 minuty, dokud není zevnitř růžový.
- Přidejte smetanu a citronovou šťávu. Ochlazujte a promíchejte, dokud se omáčka nezahřeje. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Do omáčky vložte uvařené tagliatelle a promíchejte, aby byly dobře obalené omáčkou.
- Servírujte na talíře a ozdobte nasekaným petrželem.
- Lahodné tagliatelle s lososem jsou připraveny k podávání!