29. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Tagliatelle s lososem.
zdroj: Recepty 24/7

Máte chuť na lahodné⁢ jídlo? Vyzkoušejte náš‍ recept⁢ na⁢ Tagliatelle⁢ s‍ lososem. Kombinace ​jemných ‌tagliatelle, čerstvého lososa‍ a⁤ lahodné omáčky vás nadchne.⁤ Tento jednoduchý recept‍ je ideální pro večeři či speciální příležitosti. ‌Připravte si ho dnes a⁢ užijte si skvělou chuť!​

Suroviny

  • 250g tagliatelle
  • 200g filet⁤ z lososa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky ​česneku
  • 200ml ⁤smetany ke šlehání
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl‍ a pepř ⁣podle‌ chuti
  • čerstvý petržel na ozdobu

Postup

  1. Tagliatelle uvařte podle návodu na obalu ve vroucí‍ osolené vodě.‍ Opatrně je sceďte​ a nechte stranou.
  2. Cibuli a česnek jemně nadrobno nakrájejte. Lososa nakrájejte na menší ‍kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a⁤ osmahněte na něm cibuli⁤ dozlatova.​ Přidejte‌ česnek a smažte ho dalších 30 sekund.
  4. Přidejte nakrájený losos a‍ dejte ho opéct⁢ z každé⁤ strany​ asi ⁢3 minuty, dokud není zevnitř ‍růžový.
  5. Přidejte smetanu ‌a citronovou šťávu. Ochlazujte ⁢a promíchejte, dokud se omáčka nezahřeje. Přidejte sůl ‍a pepř podle chuti.
  6. Do ​omáčky​ vložte uvařené tagliatelle a promíchejte, ⁣aby byly dobře obalené‌ omáčkou.
  7. Servírujte na talíře a ozdobte⁤ nasekaným petrželem.
  8. Lahodné tagliatelle ‍s lososem jsou připraveny k podávání!