14. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Máme pro vás skvělý recept na tradiční italské jídlo – Tagliatelle Aglio Olio. Tento jednoduchý, ale překvapivě chutný pokrm se skládá z čerstvých tagliatelle smíchaných s olivovým olejem, česnekem a červeným pepřem. Naše krok za krokem instrukce vám pomůže připravit tuto lahodnou a rychlou večeři během několika minut. Navíc, recept obsahuje i tipy a triky na dokonalé dochucení. Přineste to italské aroma do vaší kuchyně s naším receptem na Tagliatelle Aglio Olio!
Suroviny:
- 240 g tagliatelle
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 pár cherry rajčat
- 1/2 špetky sušeného chilli
- 4 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
Postup:
- Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a uvařte tagliatelle dle pokynů na obalu.
- Zatímco se těstoviny vaří, oloupejte a nadrobno nakrájejte česnek.
- Papriku a cherry rajčata omyjte a nakrájejte na tenká proužky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte česnek a chilli. Restujte 1-2 minuty, než česnek začne lehce hnědnout.
- Přidejte nakrájenou papriku a rajčata a smažte 3-4 minuty, dokud se paprika nesměkne.
- Uvařené tagliatelle scedíme a přidáme je na pánev se zeleninou. Důkladně promícháme, aby se těstoviny dobře obalily olejem a zeleninou.
- Podle potřeby opepříme a osolíme.
- Suroviny na pánvi promícháme a podáváme ihned.