5. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		 Tagine z kuřecího masa – skvělý recept na tradiční severoafrické jídlo, které si zamilujete. Chutné kuřecí maso je připraveno spolu s rozmanitými kořením a zeleninou, která mu dodá neodolatelnou vůni a chuť. Tento exotický pokrm je podáván s placičkami couscous nebo chlebem a je přímo stvořený pro společné posezení s rodinou či přáteli. Navštivte naše webové stránky a vyzkoušejte tento lahodný tagine z kuřecího masa.
Suroviny
- 600 g kuřecího masa
 - 2 cibule
 - 3 stroužky česneku
 - 1 lžička mletého zázvoru
 - 1 lžička mletého kurkumy
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mleté koriandru
 - 1 lžička sladké papriky
 - špetka mletého kardamomu
 - špetka mleté skořice
 - špetka mletého chilli (dle chuti)
 - 2 lžíce oleje
 - 400 g oloupaných rajčat z konzervy
 - 200 ml kuřecího vývaru
 - hrst černých oliv
 - hrst nasekané petržele
 - sol a pepř podle chuti
 
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
 - Cibuli a česnek nadrobno nakrájejte.
 - Na pánvi si rozpalte olej a osmažte na něm cibuli do zlatova.
 - Přidejte maso a orestujte ho ze všech stran.
 - Přidejte česnek, zázvor, kurkumu, kmín, koriandr, papriku, kardamom, skořici a chilli.
 - Osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte.
 - Přidejte rajčata z konzervy, vývar a olivy.
 - Zmírněte plamen a duste tagine pod pokličkou asi 45 minut, dokud maso nezměkne.
 - Před podáváním posypte tagine nasekanou petrželí.
 

