16. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Suši s lososem a avokádem
zdroj: Recepty 24/7

Chutný a svěží recept na suši s lososem a avokádem. ‌Naučte se, jak připravit tento tradiční japonský pokrm na vlastní pěst. Kombinace jemného lososa a krémového avokáda vytváří dokonalou harmonii chutí.‌ Nechte se inspirovat a udělejte ​si suši ve své vlastní kuchyni ještě dnes!

Suroviny

  • 300 g sushiové rýže
  • 4 nori řasy
  • 200 g čerstvého lososa
  • 1​ avokádo
  • Sojová omáčka
  • Wasabi
  • Ingredience na ⁣sushi ocet (200 ml rýžového octa, 2 lžičky cukru, 1 lžička ⁤soli)

Postup

  1. Připravte sushi ocet smícháním ‌rýžového octa, cukru a⁣ soli.
  2. Ve vhodném hrnci vařte sushiovou rýži dle návodu. Po uvaření ​smíchejte sushi ocet ‌s rýží a nechte vychladnout.
  3. Na bambusovou rohožku nebo speciální‍ sušící ​podložku rozložte nori řasu.
  4. Rukama navlhčenýma octem rozprostřete‌ vrstvu rýže na nori řase, ponechte přitom okraj volný asi 2 cm od jednoho kraje.
  5. Na rýži položte plátky lososa a avokáda.
  6. Pomocí bambusové rohožky nebo⁣ sušicího papíru srolujte suši. Přitom dbejte na to, aby se forma udržela pevná a obsah⁤ nevytékal ​ven.
  7. Pokud je suši hotové,‌ nechte ho⁢ vychladnout v lednici po⁤ dobu asi⁢ 30 minut.
  8. Nařízněte suši​ na menší kousky.
  9. Podávejte s sojovou omáčkou a wasabi na straně.