1. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na sushirolky s lososem je vynikající alternativou klasickým sushi. Užijte si svůj oblíbený pokrm připravený s čerstvým lososem a zdravým chlorellovým řasovým norim. Tato snadná a poutavá kombinace chutí jistě překvapí vaše chuťové buňky. Připravte se na jedinečný zážitek plný výrazných japonských příchutí, který si můžete vychutnat doma. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem recept a dejte se do práce ihned!
Suroviny
- 300 g sušené rýže na sushi
- 400 ml vody
- 300 g čerstvého lososa
- 1 avokádo
- 1 okurka
- 5 nori (sushi) plátků
- sojová omáčka
- wasabi
- marinovaný zázvor
Postup
- Umyjte rýži ve studené vodě, dokud voda nebude čistá.
- Přesuňte rýži do hrnce a přidejte vodu.
- Uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Mezitím nakrájejte lososa, okurku a avokádo na tenké proužky.
- Připravte si místo pro ruce a bambusový rohož, na kterým budete sushirou naplňovat.
- Rozprostřete nori plátek na rohoži.
- Rovnoměrně rozetřete vařenou rýži na nori plátek.
- Poklaďte lososa, avokádo a okurku podélně na začátek nori plátu.
- Skrolujte nori plátek pomocí bambusové rohože, tak aby vznikla rolka.
- Opakujte postup pro zbývající nori plátky a suroviny.
- Nakrájejte sushirolky na 2 cm široké kousky.
- Servírujte s sojovou omáčkou, wasabi a marinovaným zázvorem.