23. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Užijte si lahodný zážitek japonské kuchyně s receptem na sushi plné lahodného lososa, jemného avokáda a osvěžující ředkvičky. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 200g sushirice
- 300g lososa
- 1 avokádo
- 6 ředkviček
- 1 nori řasa
- sójová omáčka
- wasabi
Postup
- Uvařte sushirici podle návodu na obalu a nechte ji vychladnout.
- Nařežte lososa a avokádo na tenké proužky.
- Nařežte ředkvičky na plátky.
- Na bambusovou rohož položte nori řasu.
- Rovnoměrně rozetřete sushirici po nori řase, nechajte okraje volné.
- Přidejte lososa, avokádo a ředkvičky na jeden konec nori řasy.
- Pomocí bambusové rohože srolujte sushi do válečku.
- Nakrájejte váleček na menší kousky.
- Sushi podávejte s wasabi a sójovou omáčkou.

