23. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Sushi z lososa avokádem a ředkvičkou.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodný zážitek japonské ⁢kuchyně s‍ receptem na sushi plné ⁢lahodného lososa, ⁤jemného avokáda‍ a osvěžující‌ ředkvičky. Vyzkoušejte⁤ tento jednoduchý recept‌ a překvapte své‌ chuťové buňky!

Suroviny

  • 200g⁢ sushirice
  • 300g lososa
  • 1​ avokádo
  • 6 ředkviček
  • 1 nori řasa
  • sójová⁤ omáčka
  • wasabi

Postup

  1. Uvařte sushirici podle návodu na obalu ⁣a ⁢nechte ji ⁣vychladnout.
  2. Nařežte lososa a avokádo⁤ na tenké proužky.
  3. Nařežte ředkvičky na ⁤plátky.
  4. Na bambusovou‌ rohož položte⁤ nori řasu.
  5. Rovnoměrně rozetřete sushirici po nori řase, nechajte ⁣okraje volné.
  6. Přidejte ‌lososa, avokádo a ředkvičky ‍na ‌jeden ‌konec ⁢nori řasy.
  7. Pomocí bambusové rohože srolujte sushi do válečku.
  8. Nakrájejte váleček na menší kousky.
  9. Sushi⁢ podávejte s wasabi‍ a sójovou omáčkou.