1. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chtěli byste si doma připravit nepřekonatelně lahodné sushi z lososa? Naše receptura vám ukáže, jak jednoduše si tento japonský pokrm připravit. Se stoprocentně čerstvým lososem a dalšími vybranými surovinami vytvoříte dokonalé sushi rolky, které vás svou chutí ohromí. Inspirojte se naší podrobnou návodem a užijte si skvělý kulinářský zážitek přímo ve vašem domově. Klikněte pro recept.
Suroviny
- 300 g sushi rýže
- 4 nori řasy
- 200 g čerstvého lososa
- 1 okurka
- 1 avokádo
- 2 lžíce sezamových semínek
- Sója omáčka
- Wasabi pasta
- Ingredience na sushi ocet (1 lžíce rýžového octa, 1 lžička cukru, 1/2 lžičky soli)
Postup
- Nejprve si připravíme sushi ocet. Smícháme rýžový ocet, cukr a sůl a necháme všechny ingredience dobře rozmíchat, dokud se cukr a sůl úplně nerozpustí.
- Poté uvaříme sushi rýži podle návodu na obalu. Po uvaření ji přendáme do mísy a postupně zaléváme připraveným sushi octem. Při zalévání rýže jemně promícháváme, aby se ocet rovnoměrně rozložil.
- Lososa nakrájíme na tenké plátky, okurku a avokádo na tenké proužky.
- Na bambusovou rohožku položíme položku nori řasy. Na nori řasu naneseme vrstvu sushi rýže asi 1 cm silnou, kromě jednoho kraje řasy, který ponecháme volný, aby se s ním dalo nori řasu stočit.
- Na rýži položíme plátky lososa, okurku a avokádo. Zakápneme několika kapkami wasabi pasty.
- S pomocí bambusové rohožky začneme svinovat sushi. Pomalu a pečlivě stočíme rohožkou, aby se vytvořil pevný váleček.
- Na konci řasu použijeme trochu vody, kterou namočíme prst a potřeme volný konec, aby se řasa přilepila a sushi se nerozpadlo.
- Hotový váleček sushi posypeme sezamovými semínky.
- Pro lepší stříhání sushi ho necháme v chladničce zatuhnout a poté nařežeme na menší kousky.
- Sushi podáváme se sójovou omáčkou a zázvorem.