5. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné sushi s lososovým tatarem. Tento tradiční japonský pokrm je ideální volbou pro milovníky sushi i rybích tatarů. Sledujte naše jednoduché kroky a připravte si doma lahodné sushi, které potěší vaše chuťové buňky. Sushi s lososovým tatarem je skvělou volbou pro každou příležitost!
Suroviny
- 180g sushi rýže
- 200g čerstvého lososa
- 1 avokádo
- 1 jalapeňo paprička
- 1 červená cibule
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sezamového oleje
Postup
- Uvařte sushi rýži podle návodu na obalu a nechte vychladnout.
- Lososa nakrájejte na malé kostky a důkladně smíchejte s nasekanou jalapeňo papričkou, nakrájeným avokádem a cibulí.
- V menší míse smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr a sezamový olej a přidejte k lososovému tataremu.
- Na bambusový rohož položte list nori chleba a na něj rozložte vrstvu sushi rýže.
- Rovnoměrně rozetřete lososový tatar a srolujte do rolky.
- Nařízněte na kousky o délce 2 cm a podávejte s wasabi a zázvorovou nátěrkou.