9. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Sushi s lososem a avokádem.
zdroj: Recepty 24/7

‍Užijte ⁤si lahodnou japonskou​ specialitu s⁤ receptem⁤ na sushi s čerstvým lososem a avokádem. Tento klasický ‌pokrm je připravený‍ z‍ jemného rýže, navinutý do nori řasy ‌a naplněný plátky lahodného‍ lososa a krémového ‌avokáda. Sushi s lososem a avokádem je dokonalou kombinací chutí a je ideálním ​pokrmem pro⁣ milovníky‍ sushi. Vyzkoušejte ⁤tento jednoduchý a zdravý⁣ recept, který jistě​ potěší vaše chuťové pohárky.

Suroviny

  • 200 g sushiové rýže
  • 250 ​ml vody
  • 2 ⁣lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce‍ cukru
  • 1 lžička ‍soli
  • 200 g‍ čerstvého‍ lososa
  • 1 avokádo
  • 1 nori⁤ list
  • sójová omáčka na podávání
  • wasabi a zázvor⁢ (volitelné)

Postup

  1. Rýži⁤ důkladně opláchněte ve ⁢studené ​vodě,‍ dokud nebude ‍voda čistá.
  2. Přidejte opláchnutou ‍rýži do⁢ hrnce⁢ a zalijte vodou.
  3. Varte rýži podle návodu na obalu,​ nebo dokud není rýže ‌měkká a voda vstřebána.
  4. V malé míse smíchejte rýžový⁤ ocet, cukr a ‍sůl, dokud se cukr​ a⁤ sůl nerozpustí.
  5. Přidejte směs⁤ ocet-sůl-cukr⁣ k uvařené rýži‌ a promíchejte jemnými pohyby, aby se ⁤ocet rovnoměrně​ rozložil.
  6. Lososa⁤ na tenké plátky nakrájejte.
  7. Avokádo ​oloupejte a nakrájejte⁤ na tenké proužky.
  8. Nori list rozkrojte na ‌polovinu.
  9. Na bambusový váleček pro sushirky‍ položte plastovou ⁣fólii, abyste předešli přilnutí⁣ rýže.
  10. Na střed nori ‍listu dejte vrstvu rýže, přibližně ​o‌ tloušťce 1 cm.
  11. Pokládejte ‌plátky lososa ​a avokádo na rýži.
  12. Pomocí ​bambusového ​válečku jemně a pevně zavírejte sushirky.
  13. Opakujte tento postup ‌s dalšími⁤ nori listy.
  14. Na závěr⁣ sushirky⁤ nakrájejte ⁣na​ menší kousky.
  15. Podávejte sójovou omáčkou a ‍případně‍ s wasabi a zázvorem.