13. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést jemností a svěžestí japonských chutí s naším receptem na sushi s avokádem. Tento klasický pokrm spojuje lahodnou kombinaci plnotučného avokáda, křehké rýže a pikantního zázvoru ve vzrušujícím souznění. Připravte si ho sami a užijte si svěží, zdravou a exotickou večeři, která uchvátí nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše přátele. Sushi s avokádem je jistým způsobem, jak ukázat svou lásku k japonské kuchyni.
Suroviny:
- 300 g sushi rýže
- 4 nori řasy
- 1 avokádo
- Sojová omáčka
- Wasabi
- Ingredience na dekoraci (například sezamová semínka)
Postup:
- Rýži umyjeme důkladně vodou, dokud se voda nezačne pročišťovat. Poté rýži uvaříme podle návodu na obalu.
- Avokádo oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky.
- Na bambusový mat pro sushi položíme nori řasu s drsnou stranou směrem nahoru.
- Namáčíme si prsty do vody, abychom zabránili lepení rýže. Na nori řasu naneseme vrstvu vařené sushi rýže, kterou rozprostřeme na celou řasu. Vzhledem k velikosti nori řasy by měla být vrstva rýže asi 1 cm silná.
- Uprostřed rýže vytvoříme vodorovnou drážku, kam umístíme plátky avokáda. Drážku poté zalepneme rýží a opatrně stočíme nori řasu do podoby rolky. Dbejte na to, aby řasa byla pevně stočená a rýže se spojila.
- Hotovou rolku nakrájíme na menší kousky tloušťky přibližně 2 cm.
- Sushi podáváme s sojovou omáčkou, wasabi a dekorujeme podle vlastního uvážení.