12. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na sushi rolky a miso vykořeněnou polévku vás přenese přímo do japonské kuchyně. Naučte se, jak připravit své vlastní sushi rolky plné čerstvých a chutných surovin, jako jsou rýže, mořské řasy a různé druhy zeleniny a ryb. Doplněte svůj jídelníček o čistou a aromatickou miso polévku s intenzivními chutěmi koření, která vám dodá potřebnou energii a osvěží vaše chuťové pohárky. Sledujte tento krok za krokem recept a překvapte své blízké autentickým japonským jídlem připraveným přímo doma.
Sushi rolky miso vykořeněná polévka
Suroviny
- 200 g sushiové rýže
- 4 nori řasy
- 1 okurka
- 1 mrkev
- 100 g čerstvého lososa
- Wasabi (dle chuti)
- Sojová omáčka (dle chuti)
- 700 ml vody
- 3 lžíce misa pasty
- 100 g tofu
- 1 snítka zelené cibule
- Sůl a pepř (dle chuti)
Postup
- Umyjte rýži pod tekoucí vodou, dokud nebude voda čistá.
- Uvařte rýži podle pokynů na obalu a nechte ji vychladnout.
- Oloupejte a nakrájejte okurku a mrkev na tenké nudličky.
- Nakrájejte lososa na tenké plátky.
- Roztáhněte nori řasu na bambusovou rohož a na ní rozetřete rýži, ponechte malý volný okraj.
- Na rýži rozložte plátky lososa, okurku, mrkev a malé množství wasabi a zabalte řasu do rolky.
- Opakujte tento postup s ostatními rolkami.
- Pro přípravu polévky zahřejte vodu v hrnci.
- Přidejte miso pastu a tofu nakrájené na kostičky. Vařte asi 5 minut, dokud se tofu nezahřeje.
- Přidejte nakrájenou zelenou cibuli a ochuťte solí a pepřem.
- Sushi rolky podávejte společně s miso vykořeněnou polévkou a sojovou omáčkou.