12. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Sushi rolky miso vykořeněná polévka
zdroj: Recepty 24/7

Tento ‌recept na sushi rolky a miso vykořeněnou‌ polévku vás přenese přímo do japonské kuchyně. Naučte se, jak ⁣připravit své vlastní⁢ sushi rolky plné čerstvých a chutných surovin, jako jsou ⁣rýže, mořské ⁣řasy a různé⁤ druhy zeleniny a ryb. Doplněte ‍svůj jídelníček o čistou a aromatickou​ miso⁣ polévku s intenzivními chutěmi koření, která vám dodá potřebnou energii a osvěží vaše⁣ chuťové ‍pohárky. Sledujte tento krok za krokem recept a ⁢překvapte své⁢ blízké autentickým japonským jídlem připraveným přímo doma.‍

Sushi rolky⁣ miso vykořeněná polévka

Suroviny

  • 200 g sushiové rýže
  • 4 nori ⁢řasy
  • 1‌ okurka
  • 1 mrkev
  • 100 g čerstvého lososa
  • Wasabi (dle chuti)
  • Sojová omáčka (dle chuti)
  • 700 ml vody
  • 3 lžíce​ misa​ pasty
  • 100 g‌ tofu
  • 1 snítka zelené cibule
  • Sůl a ‍pepř (dle⁢ chuti)

Postup

  1. Umyjte rýži ⁢pod tekoucí vodou, dokud nebude voda čistá.
  2. Uvařte rýži ​podle pokynů‍ na obalu a nechte ⁢ji vychladnout.
  3. Oloupejte a nakrájejte okurku a mrkev na‍ tenké‍ nudličky.
  4. Nakrájejte ⁣lososa‍ na tenké plátky.
  5. Roztáhněte nori řasu na bambusovou rohož ⁢a na ní rozetřete ⁣rýži, ponechte ‍malý volný⁣ okraj.
  6. Na rýži rozložte ‌plátky lososa,⁤ okurku,‌ mrkev a ⁣malé množství⁢ wasabi a⁣ zabalte řasu do rolky.
  7. Opakujte tento postup⁣ s​ ostatními rolkami.
  8. Pro přípravu ‌polévky zahřejte⁢ vodu v hrnci.
  9. Přidejte miso pastu ‍a tofu nakrájené na kostičky. Vařte asi ⁣5 minut, dokud se tofu nezahřeje.
  10. Přidejte nakrájenou zelenou ‌cibuli⁢ a ochuťte solí a pepřem.
  11. Sushi rolky podávejte⁢ společně s miso vykořeněnou ⁣polévkou a sojovou omáčkou.