8. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Spaghetti Carbonara je tradiční italské jídlo plné lahodného sýra, slaniny a česneku. Tento jednoduchý, ale chutný recept se stane oblíbeným vařebním zážitkem pro vaši rodinu a přátele. S těmi nejjemnějšími spaghetti, smetanou, vaječnými žloutky a čerstvým Petrželkou na závěr, si připravte autentickou italskou Spaghetti Carbonara přímo u vás doma.
Suroviny
- 250 g spaghetti těstoviny
- 150 g pancetta (italská slanina) nebo klasická slanina
- 2 stroužky česneku
- 3 žloutky
- 50 g strouhaného parmazánu
- 50 g strouhaného pecorina (italský sýr)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Petrželka na ozdobu
Postup
- Do hrnce s osolenou vroucí vodou vložte spaghetti těstovinu a vařte podle návodu na obalu, dokud není al dente.
- V menším hrnci osmahněte na středním ohni nakrájenou pancettu dozlatova.
- Přidejte prolisovaný česnek a smažte ho spolu s pancettou asi minutu, dokud nezíská lehkou chuť a vůni.
- V míse smíchejte žloutky, parmazán a pecorino. Přidejte trochu soli a pepře.
- Drain the cooked spaghetti and immediately add it to the bowl with the egg mixture. Toss well to coat the pasta evenly with the sauce.
- Nechejte těstovinu v míse trochu vychladnout, aby sýry zhoustly a vytvořily krémovou omáčku.
- Přidejte směs pancetty a česneku a opět důkladně promíchejte.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vroucí vody z těstoviny, abyste ji naředili.
- Při servírování ozdobte pokrm jemně nasekanou petrželkou a podávejte ještě teplé.