1. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Spaghetti Bolognese je klasické italské jídlo, které se skládá z lahodné směsi špaget, rajčatové omáčky a mletého masa. Tento recept vás naučí, jak připravit neodolatelnou a chutnou verzi tohoto oblíbeného jídla. S kvalitními surovinami a správnou technikou přípravy zažijete explozi chutí, která okouzlí vaše chuťové buňky. Připravte si skvělou večeři pro celou rodinu a vychutnejte si váš vlastní domácí Spaghetti Bolognese.
Spaghetti Bolognese
Suroviny
- 400 g hovězího mletého masa
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 větší stonková řapíkatá celerová větvička, nastrouhaná
- 500 g rajčatového přírodního pyré
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvě nasekaný petrželový lístek na ozdobu
Postup
- V hrnci s osolenou vroucí vodou uvařte špagety podle pokynů na balení.
- V hluboké pánvi zahřejte olivový olej a přidejte cibuli a česnek. Smažte je na středním ohni, dokud nezezlátnou.
- Přidejte mleté hovězí maso a smažte ho, dokud nedosáhne hnědé barvy.
- Přidejte nastrouhanou mrkev a celer a vařte 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte rajčatové pyré, promíchejte a nechte vařit na mírném ohni asi 20 minut, aby se chutě propojily.
- Případně dochuťte solí a pepřem dle své chuti.
- Na talíře rozložte uvařené špagety a na vrch nalijte omáčku Bolognese.
- Potraviny můžete ozdobit čerstvě nasekaným petrželovým lístkem.