7. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Špagety Carbonara s pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Neodolatelné⁣ špagety Carbonara ⁣s křupavou pancettou ⁣jsou lahodnou a jednoduchou specialitou, kterou si zamilujete. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělý italský zážitek ⁢u vlastního stolu.

Suroviny

  • 250 g špaget
  • 100 g pancetty
  • 2 vejce
  • 50 g ⁤Parmezánu
  • soľ, korenie

Postup

  1. Špagety uvaríme podľa pokynov na obale v osolenej vode.
  2. Pancettu nakrájame na kocky a orestujeme na panvici, kým nebude krásne chrumkavá.
  3. V miske zmiešame vajíčka, nastrúhaný Parmezán a korenie podľa chuti.
  4. Uvarené⁤ špagety scedíme a hneď​ ich‍ pridáme k pancette ​na panvici.
  5. Zmiešame a rozložíme jednotlivo na‍ tanieriky.
  6. Do každého taniera pridáme trochu vajecno-parmezánovej zmesi a dobre premiešame, aby sa omáčka krásne začala zahrievať a krémovo zahustila.
  7. Hotové špagety môžeme ešte posypať ďalším kuskom Parmezánu a čerstvým korením podľa ​chuti.