7. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Neodolatelné špagety Carbonara s křupavou pancettou jsou lahodnou a jednoduchou specialitou, kterou si zamilujete. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělý italský zážitek u vlastního stolu.
Suroviny
- 250 g špaget
- 100 g pancetty
- 2 vejce
- 50 g Parmezánu
- soľ, korenie
Postup
- Špagety uvaríme podľa pokynov na obale v osolenej vode.
- Pancettu nakrájame na kocky a orestujeme na panvici, kým nebude krásne chrumkavá.
- V miske zmiešame vajíčka, nastrúhaný Parmezán a korenie podľa chuti.
- Uvarené špagety scedíme a hneď ich pridáme k pancette na panvici.
- Zmiešame a rozložíme jednotlivo na tanieriky.
- Do každého taniera pridáme trochu vajecno-parmezánovej zmesi a dobre premiešame, aby sa omáčka krásne začala zahrievať a krémovo zahustila.
- Hotové špagety môžeme ešte posypať ďalším kuskom Parmezánu a čerstvým korením podľa chuti.