6. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Špagety Bolognese
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept ⁤na špagety Bolognese? Naše⁤ originální verze ⁤tohoto italského klasika vás jistě potěší. Užijte si bohatou omáčku z ⁤mletého hovězího masa, rajčat a bylinek, která se perfektně⁢ sladí s jemně uvařenými ⁤špagetami. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a nechte se okouzlit autentickou italskou chuťí!‍

Špagety Bolognese

Suroviny

  • 400 g sušených špaget
  • 400 g ⁣mletého⁤ hovězího masa
  • 1 cibule,‍ nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1‍ lžíce olivového oleje
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 2‍ lžíce koncentrovaného rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného‌ bazalku
  • 1 lžička cukru
  • sůl a ⁤pepř dle chuti

Postup

  1. Špagety uvařte v osolené vodě podle ⁤návodu na balení.
  2. Na⁤ pánvi rozehřejte olivový olej a⁤ osmažte cibuli, ​česnek a​ mrkev do změknutí.
  3. Přidejte mleté​ maso a smažte ​ho, dokud nezbělá.
  4. Přidejte konzervovaná rajčata, ​rajčatový ‌protlak, ‌oregano, bazalk ⁤a‌ cukr. Dochutíme solí‌ a pepřem.
  5. Na mírném ohni vařte omáčku přibližně 20 minut, nebo dokud nezhustne.
  6. Sceděné špagety smíchejte s omáčkou a podávejte ‌ihned.