1. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Salát z avokáda se sázeným vejcem
Špagety amatriciana – tradiční italské jídlo, které je plné bohatých a chutných příchutí. Tato lahodná pasta je připravena s paradajky, česnekem, oreganem a slaninou, která dodává pokrmu svou charakteristickou chuť. Když se tato směs spojí s al dente uvařenými špagetami, vytvoří se jedinečná kombinace, která rozzáří vaše chuťové pohárky. Dopřejte si kulinářský zážitek a vyzkoušejte si připravit špagety amatriciana doma.
Suroviny:
- 400 g špaget
- 200 g slaniny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g strouhaného rajčete
- 1 červená paprika
- 1/2 čajové lžičky sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- parmezán na posypání
- čerstvý bazalkový list na ozdobu
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou slaninu, dokud nezíská křupavou konzistenci.
- Přidáme nasekanou cibuli a česnek a dusíme, dokud nezezlátnou.
- Přidáme na kostky nakrájenou papriku a dusíme dalších pár minut.
- Přilijeme strouhané rajče a přidáme sušený oregano, sůl a pepř. Vše promícháme a dusíme asi 15 minut na mírném ohni, dokud se omáčka zahuští.
- V mezičase uvaříme špagety al dente ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu.
- Uvařené špagety scedíme a smícháme s omáčkou amatriciana.
- Podáváme posypané parmezánem a ozdobené čerstvým bazalkovým listem.