4. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Špagety aglio e olio
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si chutné italské špagety aglio e olio s jednoduchou ale⁢ bohatou ⁤kombinací ⁣olivového oleje, ⁣česneku, červené papriky⁣ a dochucovadly. ​Tento ‍klasický recept⁤ je snadno připravený a ⁤skvělý pro rychlý a lahodný oběd nebo ⁣večeři.‍ Vyzkoušejte tento tradiční italský pokrm a oslněte své chuťové buňky!

Suroviny:

  • 250 g špaget
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená ‍paprika
  • ½ čajové lžičky červeného​ pepře
  • Extra panenský olivový olej
  • Soľ
  • Čerstvý petržlen na ozdobu

Postup:

  1. Na ‌sporák připravte hrnec⁣ s ⁢osolenou​ vodou‍ a nechte ji⁢ vařit.
  2. Mezitím na pánvi rozehřejte ⁢olivový olej.
  3. Jemně nakrájený česnek⁢ přidejte na pánev⁣ a snažte se ho lehce ⁣osmahnout, aniž by zhnědl.
  4. Přidejte na jemno nakrájenou papriku a mixujte s česnekem po dobu​ 2-3 ⁢minut.
  5. Odstavte ‌pánvičku a‍ nechte směs odpočinout.
  6. Do vařící vody přidejte špagety a vařte ⁢podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente. (asi 8-10 minut)
  7. Poté sceděte špagety a ‌vložte je do směsi česneku, papriky ⁤a oleje.
  8. Na mírném​ ohni nechte špagety dobře promíchat s‌ přísadami po‌ dobu 1-2⁤ minut.
  9. Přidejte červený ‌pepř ‍a případně přisolte podle chuti.
  10. Před servírováním ozdobte čerstvým petrželem.