4. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si chutné italské špagety aglio e olio s jednoduchou ale bohatou kombinací olivového oleje, česneku, červené papriky a dochucovadly. Tento klasický recept je snadno připravený a skvělý pro rychlý a lahodný oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento tradiční italský pokrm a oslněte své chuťové buňky!
Suroviny:
- 250 g špaget
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- ½ čajové lžičky červeného pepře
- Extra panenský olivový olej
- Soľ
- Čerstvý petržlen na ozdobu
Postup:
- Na sporák připravte hrnec s osolenou vodou a nechte ji vařit.
- Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej.
- Jemně nakrájený česnek přidejte na pánev a snažte se ho lehce osmahnout, aniž by zhnědl.
- Přidejte na jemno nakrájenou papriku a mixujte s česnekem po dobu 2-3 minut.
- Odstavte pánvičku a nechte směs odpočinout.
- Do vařící vody přidejte špagety a vařte podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente. (asi 8-10 minut)
- Poté sceděte špagety a vložte je do směsi česneku, papriky a oleje.
- Na mírném ohni nechte špagety dobře promíchat s přísadami po dobu 1-2 minut.
- Přidejte červený pepř a případně přisolte podle chuti.
- Před servírováním ozdobte čerstvým petrželem.