1. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Soto ayam je tradiční indonéská kuřecí polévka plná lahodných exotických chutí. Naučte se, jak připravit tuto lahodnou polévku s kuřecím masem, zeleninou a kořením tak, jak se dělá v Indonésii. Navštivte náš web a najděte recept na soto ayam právě pro vás! Suroviny:
- 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 2 litry kuřecího vývaru
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 cibule (nakrájená na plátky)
- 2 cm čerstvé zázvoru (nasekaný na tenké plátky)
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kari prášku
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 400 g rýže
- 4 vejce (vařené na tvrdo a nakrájené na čtvrtky)
- 50 g řapíkatého celeru (nasekaného)
- 50 g čerstvého koriandru (nasekaného)
- 1 limeta (nakrájená na plátky)
Postup:
- V hrnci rozpálíme olej a lehce osmahneme cibuli, česnek a zázvor.
- Přidáme kuřecí maso a restujeme ho dozlatova.
- Přilijeme kuřecí vývar a necháme vařit asi 30 minut, dokud maso není měkké.
- Poté přidáme kurkumu, koriandr, kari, sůl a cukr. Vaříme dalších 10 minut.
- Ve druhém hrnci uvaříme rýži podle návodu na obalu.
- Hotovou polévku podáváme s rýží, vařenými vejci, celerem, koriandrem a plátky limetky.