Hledáte chuťovou‌ explozi ve své kuchyni? Vyzkoušejte náš recept na směs indických koření s kuřecím masem! Tento exotický pokrm⁤ je plný aromatických koření, která rozvíjejí bohaté indické ‍chutě.​ Uvařte si křehké kousky⁤ kuřecího masa, které jsou poté zalité směsí koriandru, kurkumy, kardamomu a dalších​ vůní. Dopřejte si autentickou indickou kuchyni​ přímo ve své⁤ domácnosti a dodejte svým chutím ‌nový zážitek!

Suroviny

  • 500 ⁣g kuřecího masa ⁣(prasátka)
  • 2⁤ lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mleté ‍skořice
  • 1 ‌lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého ‌červeného pepře
  • 1 lžička garam masaly‌ (směs koření)
  • 2 stroužky česneku (jemně nasekané)
  • 1 lžíce zázvoru⁤ (nastrouhaného)
  • 2 lžíce​ oleje
  • sůl dle chuti

Postup

  1. Do misky smíchejte všechna koření – koriandr, ‍kmín, skořici,‌ kurkumu, červený pepř, garam masalu, česnek a zázvor.
  2. Přidejte olej a promíchejte, dokud ‌nevznikne⁤ pasta.
  3. Maso ⁤nakrájejte na ‍menší kousky a přidejte jej do​ misky s připravenou pastou. Důkladně promíchejte, aby bylo⁤ maso dobře obaleno kořením. ⁢Nechte marinovat alespoň 30 ‍minut v lednici (nebo klidně přes noc).
  4. Na pánvi rozpalte trochu oleje a osmažte​ marinované kuřecí ⁣maso, dokud není zlatě hnědé a dobře propečené. Můžete⁤ použít také gril nebo troubu.
  5. Podávejte s rýží, chapati chlebem nebo dalším oblíbeným pokrmem.