19. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Smažený kari bramborový kuličky jsou oblíbeným pokrmem, který oceníte nejen jako předkrm na večírku, ale i jako hlavní chod v kombinaci s různými omáčkami. Tato jednoduchá a chutná specialita se připravuje z brambor, které jsou smíchány s kořením, včetně kari prášku, a poté smaženy do zlatavé křupavosti. Výsledkem jsou lahodné kuličky s chuťovou paletou plnou aromatického kari koření a křupavou vnější vrstvou. Dopřejte si tento jednoduchý a lahodný pokrm, který vám rozhodně zvedne náladu.
Suroviny
- 500 g brambor
- 2 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička kari koření
- 1/2 červené cibule
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Brambory ve slupce uvařte do měkka.
- Ocáskované brambory rozetřete nastrouhátkem nebo nadrobno pokrájejte.
- Do mísy přidejte ostrouhanou cibuli, vejce, mouku, kari koření, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.
- Ze směsi vytvarujte menší kuličky.
- Pokud je směs příliš řídká a nejde dobře tvarovat, přidejte trochu mouky.
- Na pánvi rozehřejte olej.
- Hotové bramborové kuličky smažte z obou stran dozlatova.
- Hotové kuličky dejte na papírový ubrousek, aby se trochu odkapal přebytečný olej.
- Podávejte teplé jako přílohu nebo samostatné jídlo.