25. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Smažené empanadas s masovou nádivkou.
zdroj: Recepty 24/7

‍ Domácí empanadas jsou oblíbeným jídlem v Latinské Americe. Vyzkoušejte tento recept ​na smažené empanadas s lahodnou masovou nádivkou, která vás okouzlí⁤ svou chutí a křupavostí. S námi se naučíte krok za krokem, jak je ​připravit a užít si je, jako byste seděli v autentické jihoamerické kuchyni. Bon appétit!

Suroviny

  • 300g mletého masa ‌(hovězí, vepřové⁣ nebo kuřecí)
  • 1​ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 rajče
  • 1 plechovka bramborových plátků
  • hořčice
  • sůl, pepř, kmín, paprika
  • listové ⁢těsto
  • vejce⁣ (na potření)

Postup

  1. Na pánvi osmahneme⁣ nadrobe nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme mleté maso ⁤a restujeme dozlatova.
  3. Přidáme na kostičky ⁤nakrájenou papriku a ⁢rajče.
  4. Do směsi vmícháme brambory, hořčici, sůl, pepř, kmín a papriku podle chuti.
  5. Směs necháme⁣ vychladnout.
  6. Listové těsto rozválíme na tenké pláty a vykrajujeme kruhy o průměru asi 10 cm.
  7. Na střed každého⁢ kruhu dáme lžíci přípravené nádivky.
  8. Krajíčky těsta⁢ ohrneme a zalepíme‌ tak, aby se ⁣nádivka nevytékala.
  9. Empanadas potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, dokud nezezlátne.