25. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Domácí empanadas jsou oblíbeným jídlem v Latinské Americe. Vyzkoušejte tento recept na smažené empanadas s lahodnou masovou nádivkou, která vás okouzlí svou chutí a křupavostí. S námi se naučíte krok za krokem, jak je připravit a užít si je, jako byste seděli v autentické jihoamerické kuchyni. Bon appétit!
Suroviny
- 300g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 rajče
- 1 plechovka bramborových plátků
- hořčice
- sůl, pepř, kmín, paprika
- listové těsto
- vejce (na potření)
Postup
- Na pánvi osmahneme nadrobe nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme mleté maso a restujeme dozlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a rajče.
- Do směsi vmícháme brambory, hořčici, sůl, pepř, kmín a papriku podle chuti.
- Směs necháme vychladnout.
- Listové těsto rozválíme na tenké pláty a vykrajujeme kruhy o průměru asi 10 cm.
- Na střed každého kruhu dáme lžíci přípravené nádivky.
- Krajíčky těsta ohrneme a zalepíme tak, aby se nádivka nevytékala.
- Empanadas potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, dokud nezezlátne.