5. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si smaženou rýžovou nudli s krevetami, obědem plným chuti a exotiky. Tento recept vás nadchne svou jednoduchostí a vynikajícím výsledkem. Křupavé rýžové nudle se smaženými krevetami a pikantními omáčkami vytvoří dokonalou kombinaci chuti. Vydejte se na kulinářskou cestu a začněte vařit tuhle lahodnou asijskou specialitu ještě dnes!
Suroviny
- 200 g rýžových nudlí
- 200 g krevet
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 lžička rybí omáčky
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejdříve vařte rýžové nudle podle návodu na obalu. Po uvaření je opláchněte studenou vodou a nechte je odkapat.
- Připravte si zeleninu: papriku a mrkev nakrájejte na tenké nudličky, česnek nasekejte.
- Ve větší pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm krevety spolu s česnekem. Poté je vyjměte z pánve a nechte stranou.
- Do pánve přidejte nakrájenou papriku a mrkev a restujte je asi 5 minut, dokud nezměknou.
- Přidejte uvařené nudle a smažte je s zeleninou asi 3–4 minuty, dokud nezačnou zlatě hnědnout.
- Přidejte osmahnuté krevety zpět do pánve a promíchejte.
- Ve vhodné misce rozšlehejte vejce a přidejte je do pánve. Míchejte, dokud se vejce nerozprostře po celé směsi.
- Nakonec přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku a dochuťte solí a pepřem.
- Pokud se smažená rýžová nudle zdají suché, můžete přidat trochu vody nebo více sójové omáčky podle chuti.
- Hotové smažené rýžové nudle s krevetami podávejte hned, případně můžete ozdobit čerstvou petrželkou nebo koriandrem.